domingo, 14 de octubre de 2012

MODERNISME AL PAPIOL

Quan ens aturàvem la Maria Jesús Lorente Ruiz i l’Antonio Mora Vergés per tal de retratar la casa construïda en desnivell a l'angle format pels carrers Dr. Fleming i Mossèn Rull, de planta més o menys quadrangular, ja tenia coll avall que no trobaria cap dada de l’arquitecte i/o mestres d’obres a qui se li va encarregar l’obra.

La tipologia de la casa – que necessita amb urgència, si més no, una ma de pintura – evoca per a mi les construccions de començaments del segle XX, al voltant de l’arribada del tren, que portarà fins aquest turó als barcelonins benestants que volen gaudir de les aleshores idíl•liques vistes.


Trobava una descripció tècnica quasi telegràfica :

La façana principal presenta, a la planta baixa, una porta d'accés flanquejada per dues finestres. El primer pis repeteix aquesta estructura però amb un balcó flanquejat per dues finestres.

Adossada a la mateixa estructura de la casa, hi ha una torre de base quadrada i coberta piramidal a quatre vessants, que sobresurt per damunt de tota l'estructura.

El sostre de tota la construcció reposa sobre una cornisa amb motllures.

M’adreçava a l’Alcalde en els següents termes :

Des del CONEIXÈR CATALUNYA volem fer alguna publicació dels edificis ‘històrics’ dins el casc urbà del Papiol , trobem a faltar un catàleg consultable per internet, i/o un mapa de patrimoni, o un accés al POUM, ens agrada incorporar més enllà de la descripció, qui va ser l’arquitecte i/o mestres d’obres encarregat d’aixecar l’edifici; això certament no ens calia en :

http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2009/03/el-papiol-i-el-seu-castell-del-diable.html
http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2009/03/mare-de-deu-de-la-salut-del-papiol.html

Però si a :

http://portal.bibliotecasvirtuales.com/foros/la-casa-girona-del-papiol
http://relatsencatala.cat/relat/modernisme-al-papiol/1041326

,i a la major part d’immobles dins del casc urbà.

Qui ens pots dona resposta ?.

Atentament.

Sense perjudici de la resposta de la primera Autoritat Municipal, faig una petició adreçada a qualsevol persona que conegui – i estimi – el patrimoni històric del Papiol, i que ens pugui fer de guia – de forma desinteressada - perquè ens ho faci saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario