viernes, 19 de octubre de 2012

PATRIMONI HISTÒRIC AL PAPIOL

M’aturava per retratar aquest edifici senyalat de números 15 i 32 de l’Avinguda de la Generalitat, con és habitual – dissortadament al Papiol – ni un mot de l’arquitecte i/o mestre d’obres que l’aixecava, com tampoc del seu promotor.


Entenc que un poble decideixi prescindir del turisme, al Papiol però s’ha fet una consulta popular ?, o succeeix com amb Gobierno de España, que segons diu – ja saps el que ens convé - , i ens vol furtar la consulta, de moment però ha augmentat l’atur i la pressió fiscal sobre les classes més febles, i al ensems els retalla en sanitat, ensenyament i serveis socials.

La descripció tècnica diu : Edifici de planta rectangular, amb planta baixa, primer pis i coberta a dues aigües. Presenta a més, un cos lateral afegit a l'Est, d'una sola planta. Les obertures estan realitzades en arc de carpanell i emmarcades per un cos a manera de frontó i ventalla calada. Les peanyes dels balcons simulen sanefes. Corona la façana un frontó ondulat amb motllures. La façana està pintada de blanc i l'ornamentació és tota grana, respectant els colors inicials de la construcció.

L'edifici va ser construït entre mitjaneres i al quedar aïllat, s'hi van fer reformes i es van obrir les finestres laterals.

Ah!, imagino que la doble numeració té una explicació senzilla, o s’ha afegit cases, o l’Ajuntament ha canviat la seva ubicació dins del poble.

Sou pregats de completar i/o rectificar aquestes dades a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario