lunes, 15 de octubre de 2012

EL DESCURAT PATRIMONI HISTÒRIC DEL PAPIOL

No trobava cap referència de l’arquitecte i/o mestres d’obres que aixecava aquest edifici del carrer del Carme, 7, al Papiol, a la comarca del Baix Llobregat, l’any 1880, en que el veïnat d’aquesta població superava - per un petit nombre- el miler d’ànimes.


La descripció tècnica ens diu : Habitatge d'una sola planta força senzill. La façana és arrebossada imitant el carreuat de la pedra. Les obertures són allindades amb els marcs ressaltats amb motllures geometritzants. A la porta hi podem veure un guardapols amb una ornamentació força singular, suportat per unes mènsules, avui malmeses. Són uns elements punxeguts d'inspiració vegetal de poca alçada. Els brancals són falses pilastres acanalades molt poc sobresortints. La façana té a la zona central un treball artístic fet amb motius naturals.

Quan a la qualificació em feia somriure quan llegia ; eclecticisme.

El raonament humà és forma a partir d’una primera hipòtesis [ que anomenem tesis, respecte de la qual algú formula una antítesis, i més endavant de l’una i altra – la veritat sovint està en ambdós costats – en sorgeix una síntesis, que serà al ensems una tesis , que més endavant ,... ]. Vist així, tot l’art és eclèctic.

Ara, qualsevol semblança entre aquesta casa, i la propera que fa cantonada, anomenada Casa Girona, es redueix al fet que ambdós tenen portes, finestres, teulada ,..., o no ?.

Ah!, sou pregats de fer les vostres aportacions, i/o rectificacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario