viernes, 19 de octubre de 2012

CAPELLA DE SANT BERNAT DE MILMANDA A VIMBODI I POBLET

Vaig tenir el goig de fer un tomb per Vimbodí i Poblet , exercia magistralment de sherpa , mossèn l’Evarist Gómez Ruiz, Rector de l’Església Parroquial de la Transfiguració del Senyor.

Visitàvem Milmanda, que pertany actualment al Grup Torres. Personalment m’hauria agradat – si més no - veure la capella de Sant Bernat; com feia el 28-IV-1976 , en Josep Maria Gavin Barceló, retratava únicament l’edifici – la porta central és la que donava accés a la Capella – en el seu cas perquè ja estava sense culte.L’edifici es veu manifestament ‘espoliat’; possiblement damunt d’aquesta porta hi havia una llinda i/o timpà, que va ser objecte de tràfic mercantil.

Demanar una ‘completa restauració’ de l’edifici és – manifestament - una entelèquia, no però suggerir a la propietat, la ‘reconstrucció’ de la capella de Sant Bernat per fer-la visitable; això permetria afegir un ‘nou interès històric’ , als que té ja indubtablement la casa.

O farem arribar , fent la tramesa d’aquest breu text a visitamilmanda@torres.es

Deixem constància del nostre personal agraïments al Josep Sansalvador Castellet, Responsable de l’ Arxiu Gavín, al Monestir de les Avellanes ; 25612 - Os de Balaguer - Lleida
http://arxiugavin.wordpress.com/
http://monestiravellanes.wordpress.com/
http://www.monestirdelesavellanes.com/
Tel. 973 438 006 extensió 1340
Fax. 973 438 038
Mòbil 689 52 02 78

No hay comentarios:

Publicar un comentario