viernes, 12 de octubre de 2012

EDIFICI DE L’ESCOLA DE MÚSICA DE MOLINS DE REI

Quan ets trobes en un poble, vila, o ciutat que no coneixes – i de la que no hi ha – o no has trobat un plànol – una forma d’orientar-se per arribar al Centre és seguir la numeració dels carrers, que tenen el número 1 com el més proper a l’ajuntament, així d’un carrer a l’altre arribaràs on és - o era – com en el cas de Molins de Rei – l’Ajuntament.


M’aturava al numero 1 del carrer Major - l’actual Ajuntament està al final d’aquest carrer - un grup de persones – dones en la seva majoria, i algunes amb un cotxet per la mainada – esperen possiblement l’acabament de l’activitat lectiva a l’Escola de Música, situada en aquest edifici modernista, format per planta i dos pisos. La planta baixa té la porta d'accés en fusta típicament modernista i una finestra amb barana de ferro. El primer pis està format per 2 finestres emmarcades per arcs lobulats que s'obren a una balconada amb barana de ferro treballat. El segon pis consta de 2 petits balcons amb el mateix tipus de barana. La planta baixa és de pedra i pintada de color crema. Els 2 pisos, separats per un sòcol de pedra, estan esgrafiats en color blanc i motius florals sobre verd. La part superior de l'edifici acaba de forma trilobulada amb remats de pedra i decoració d'ones a la façana. A la part central de la teulada sobresurt una torreta, també esgrafiats.

Havia llegit – i tenia ocasió de comprovar-ho des del començament del carrer Carril – que té una torre mirador de planta quadrada amb finestres triforades només visible des de lluny.

En fou l’autor l’any 1905 , Pere Ros i Tort , mestre d'obres de Martorell.

S’esmenta ; havia estat un edifici de la família Bofill; va ser la residència de la família Bofill; enlloc però, s’explica res d’aquesta nissaga. Sou pregats d’ampliar-nos aquesta informació a l’email coneixercatalunya@gmail.com

On era l’Ajuntament en aquella època ?.

No hay comentarios:

Publicar un comentario