lunes, 1 de octubre de 2012

EDIFICIS DE LES DITES ARA ‘ESCOLES PÚBLIQUES VELLES’ DE MATADEPERA.

Cercava les ‘antigues escoles’ edificis de tipologia senzilla, semblant a les cases d'estiueig de l'època que s’aixecaven sota la direcció tècnica de l’arquitecte Josep Domènech i Mansana i que s’inauguraven ‘formalment’ l’any 1925.


Originalment eren dos edificis bessons situats a la Carretera de Terrassa, a banda i banda del carrer Joan Paloma, que aixopluguen ara a la Policia Local i als Bombers.


De la descripció tècnica reproduïm : Ambdós consten de planta baixa, amb teulada a dues vessants i ràfec perimetral. El carener és perpendicular a la façana d'accés. Totes les obertures són rectangulars. A la façana principal hi ha centrada la porta d'accés i dues obertures a banda i banda. Al damunt hi ha tres obertures rectangulars corresponents a la cambra d'aire.

Matadepera tenia 718 veïns l’any 1920, que es reduiran sensiblement desprès del genocidi contra Catalunya de 1936-1939, per assolir els 1075 l’any 1970.

No sabia trobar quin havia estat el dels ‘nens’ i quin el de les ‘nenes’, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario