lunes, 29 de octubre de 2012

MERCANTIC. SANT CUGAT DEL VALLÈS OCCIDENTAL. CATALUNYA

El sherpa és el Déu, amb aquesta convicció que els del Conèixer Catalunya compartim amb els deixebles de Sant Benet, seguia a la Maria, que , excel•leix en la seva tasca d’ensenyar-nos les meravelles de tot ordre que es poden trobar a Sant Cugat.


Visitàvem en aquesta ocasió les instal•lacions gegantines de Mercantic, que ocupen l’espai de la fàbrica de ceràmica Barnils, que aixecava les seves portes l’any 1955, gràcies al Josep Barnils i Solà , que endegava aquest projecte, en tornar d'una carrera molt llarga a Guinea Equatorial, aleshores en deien l'Àfrica colonial.

L’activitat en el sector de la ceràmica, que va compartir amb la forçada dedicació a la política local – en aquella època els Alcaldes es designaven des dels Gobiernos Civiles , i la possibilitat d’excusar-se era una autèntica ‘ quimera’ expressió molt del gust de l’actual Borbó - era en paraules del seu fill Octavi, el seu orgull i alegria.



Potser per aquesta raó , l ‘any 1992 es va inaugurar a la ciutat el Mercantic , una iniciativa artística i comercial molt original, un espai d'antiquaris que va prendre com a model del poble provençal de l'Isle-sur-la-Sorgue, d'on són famosos els elegants encants que atreuen compradors de tot Europa i Amèrica.


Els antics forns – encara dempeus – recorden el passat industrial de l’edifici.


En aquest concret indret, les imatges no tenen el valor de les famoses ‘mil paraules’, i us caldrà – us ho aconsellem molt – fer una visita als mes de 10.000 metres quadrats d’aquest Mercat permanent, situat a l’Avinguda Rius i Taulet, 120 de Sant Cugat del Vallès Occidental.

No hay comentarios:

Publicar un comentario