jueves, 11 de octubre de 2012

L’EDIFICI DEL SAVOY A MOLINS DE REI

Anava retratant algunes de les ‘meravelles’ patrimonials de Molins de Rei, em cridava l’atenció l’edifici del carrer Carril, 32 on hi ha avui el Taller Savoy [ nom mític ].


Quan cercava informació topava amb la duríssima realitat, que pel que fa referència a Molins de Rei, suposa – cosa que en aquestes alçades del segle XXI em sembla extraordinari – que l’Ajuntament no disposa d’un Mapa de Patrimoni, ni d’accés telemàtic a la documentació del POUM.

Em queda la consulta a l’Arxiu [arxiu@molinsderei.cat] , per tal de saber qui va ser l’arquitecte d’aquest edifici on s’inaugurava el Cinema Delícies l’any 1912, que es reconvertiria en Cinema Savoy l'any 1944, i que perllongaria la seva activitat fins al començament de la dècada dels 70 del segle XX; l’any 1972 es convertirà en un garatge de rentat, greixat i reparacions, que avui continua donant servei als molinencs.

Potser ara, quan els recursos econòmics minven, tant a les butxaques privades – com a la caixa dels Ajuntaments- sigui possible recuperar la ‘ història’ dels nostres pobles, viles, i ciutats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario