jueves, 11 de octubre de 2012

LA CANTONERA MODERNISTA DEL CARRER MAJOR DE MOLINS DE REI.

M’aturava per retratar l’angle – quasi inversemblant - de la casa de número, 81 del carrer Major de Molins de Rei, sembla que actualment al baixos hi ha una botiga de roba infantil i juvenil.


El Mestre d’obres, Josep Graner i Prat, (Casserres, Berguedà, 1844-1930), aixecava aquest edifici l’any 1911. Us deixo un enllaç en que apareix una fotografia seva.

Se la coneix com CASA JOAQUIM BALLVÉ.

És un edifici peculiar , que hauríem de veure per dins abans de emetre cap judici , la sensació però que rep l’espectador , és que s’ha fet un ‘gran treball’ per obtenir un resultat que alhora que ajustat era del tot previsible.

Té certament trets modernistes, bàsicament el coronament ondulat , i el treball de forja de les baranes, en el seu plantejament formal però, s’imposen elements noucentistes com la precisió, la serenitat i l'ordre .

Reitero aquí el fet absolutament decebedor , que altrament en aquestes alçades del segle XXI em sembla extraordinari – que l’Ajuntament de Molins de Rei no disposi d’un Mapa de Patrimoni, ni d’accés telemàtic a la documentació del POUM.

La nostra ha estat sempre una cultura de ‘peatge’, d’ençà de 1978 però, malgrat que únicament hem pogut arribar a la ‘democraciola’ , i no a la Democràcia Plena, segur que es podia haver fet alguna cosa més del que s’ha fet. Les persones , entitats i associacions ‘particulars’ fan – fem – el que bonament podem, calen però, més mans per ‘estirar d’aquest carro’.

No hay comentarios:

Publicar un comentario