martes, 18 de febrero de 2014

LES JOIES DE COMA-RUGA. SANT VICENÇ DE CALDERS.EL VENDRELL.EL PENEDÈS JUSSÀ. TARRAGONA

Quan s’alçaven els edificis del Passeig Marítim el lloc formava part del terme municipal de Sant Vicenç de Calders, cal suposar doncs que les dades relatives als promotors i als mestres d’obres i/o arquitectes estaven a la documentació administrativa d’aquell Consistori. Descartem doncs que els edificis fossin aixecats de forma il•legal ( sense seguir el preceptiu tràmit administratiu ), i per descomptat qualsevol acció del ‘maligne’ en la línia dels tòpics ‘ponts del diable’; la presència de ‘l’àngel blau’ en el sector de la construcció es produirà de forma clara durant el II feixisme ( Dictadura de Franco ), i en els primers anys de l’actual ‘Democraciola’ que assolia els màxims nivells d’estultícia i corrupció de les elits politiques, que han portat al REINO DE ESPAÑA a la misèria , i a un absolut, i pensem que irreversible, desprestigi internacional.

D’existir, aquestes dades poden trobar-se a l’Arxiu del Consistori del Vendrell, i/o a l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès, o fins que des de l’ Institut d'Estudis Penedesencs, s’hagin fets treballs monogràfics.


VILLA BUENAVENTURA


VILLA RAMONA


VILLA INNOMINADA I


CASA DE NÚMERO 43


VILLA Mª PILAR

S’associen les platges del nord de Catalunya a la cultura, a la riquesa, el glamour,... i les situades al sud serien destinació obligada per a les classes baixes, el turisme d’entrepà , i la barroeria més absoluta; no està clar que això hagi està cert en algun moment, però en aquest moment tenim de tot ens ambdós extrems, Salou, Sitges, Lloret,... com destins de sol i alcohol, i les zones de ‘turisme familiar’ que vulgueu identificar a un i altre costat. Quina diferència subsisteix, doncs ?. Només la d’un Patrimoni Cultural i/o Artístic, associat al nord i oblidat al sud.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario