Quan s’alçaven els edificis del Passeig Marítim el lloc formava part del terme municipal de Sant Vicenç de Calders, cal suposar doncs que les dades relatives als promotors i als mestres d’obres i/o arquitectes estaven a la documentació administrativa d’aquell Consistori. Descartem doncs que els edificis fossin aixecats de forma il•legal ( sense seguir el preceptiu tràmit administratiu ), i per descomptat qualsevol acció del ‘maligne’ en la línia dels tòpics ‘ponts del diable’; la presència de ‘l’àngel blau’ en el sector de la construcció es produirà de forma clara durant el II feixisme ( Dictadura de Franco ), i en els primers anys de l’actual ‘Democraciola’ que assolia els màxims nivells d’estultícia i corrupció de les elits politiques, que han portat al REINO DE ESPAÑA a la misèria , i a un absolut, i pensem que irreversible, desprestigi internacional.
D’existir, aquestes dades poden trobar-se a l’Arxiu del Consistori del Vendrell, i/o a l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès, o fins que des de l’ Institut d'Estudis Penedesencs, s’hagin fets treballs monogràfics.
VILLA BUENAVENTURA
VILLA RAMONA
VILLA INNOMINADA I
CASA DE NÚMERO 43
VILLA Mª PILAR
S’associen les platges del nord de Catalunya a la cultura, a la riquesa, el glamour,... i les situades al sud serien destinació obligada per a les classes baixes, el turisme d’entrepà , i la barroeria més absoluta; no està clar que això hagi està cert en algun moment, però en aquest moment tenim de tot ens ambdós extrems, Salou, Sitges, Lloret,... com destins de sol i alcohol, i les zones de ‘turisme familiar’ que vulgueu identificar a un i altre costat. Quina diferència subsisteix, doncs ?. Només la d’un Patrimoni Cultural i/o Artístic, associat al nord i oblidat al sud.
Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com
No hay comentarios:
Publicar un comentario