jueves, 6 de febrero de 2014

TOWN HALL DE VILANOVA I LA GELTRÚ. EL GARRAF

Quan buscava l’angle per la fotografia del Consistori de Vilanova i la Geltrú, recordava aquella frase ‘me’l imaginava més gran ‘, llegia que el projecte del nou edifici, l'autor del qual fou l'arquitecte Francisco de Paula del Villar y Lozano, (Murcia, 1828–Barcelona, 1901 ), les obres foren adjudicades al contractista d'obres Josep Fabrés i Fontanals; l’edifici es va acabar l'any 1867 i el 6 de març del mateix any s'hi celebrà la primera sessió municipal.

L’any 1912, l'arquitecte municipal Bonaventura Pollés i Vivó (Barcelona, 1857 - Sevilla, 1919) va fer el projecte de reforma del Saló d'Actes i del Saló de Sessions.

L’any 1918 el Saló de Sessions va experimentar una reforma, segons projecte de l'arquitecte municipal Josep M. Miró i Guibernau ( Vilanova i la Geltrú 1889-1966).

L'any 1927 es va fer un projecte de claraboia de pati central, realitzat per l'arquitecte José María Jordán Poyatos ( 1885 ? + 02.01.1958 )

La descripció tècnica ens diu ; construcció entre mitgeres, de planta rectangular i situada al mig d'un dels costats de la plaça porxada.


Consta de planta baixa, principal, entresòl i dos pisos. Les dependències interiors es distribueixen al voltant d'un pati de planta rectangular amb arcuacions de mig punt i cobert per una claraboia. S'accedeix als pisos per una escala lateral. Té dues façanes, la principal, que dóna a la plaça, i una posterior que dóna al carrer del Col•legí. La façana principal és de composició simètrica i ressurt en relació a les altres edificacions. El porxo de la plantes baixa i principal està format per pilastres i arcades de mig punt. Al primer pis hi ha un balcó corregut amb tres obertures i un balcó a banda i banda, amb obertures coronades per un petit frontó. Al segon pis hi ha quatre finestres. L'edifici es corona amb cornisa i barana amb frontó esglaonat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario