jueves, 6 de febrero de 2014

LA CATALUNYA ETERNA. EL 'PONT' DE ROQUES PELADES. PALLARS JUSSÀ

Jordi Roy Gabarra , retratava un Arc i/o Pont natural a Roques Pelades, una serra o serrat que separa els termes municipals de Salàs de Pallars (nord), i Talarn (sud], tots dos del Pallars Jussà.


Avui això a una majoria els sembla únicament un arc i/o pont natural; els animistes contràriament pensaven que aquesta mena d’accidents tenien un sentit religiós; que la seva presència palesava de forma indubtable allò que més endavant Plató definirà com l'existència d'una ànima del món.

A l’any 2014, voltats als ensems d’estultícia i corrupció, perduda definitivament per molts la capacitat de “ sentir “, et recomano amic/ga assentar-te damunt d’aquest arc de pedra, o aixoplugar-te assota, i un cop despullat de tots els estris que portem quan anem a “ la natura” : Walkman, Receptor GPS, telèfon mòbil, màquina de retratar digital, rellotge,.... que amb els ulls tancats, intentis asserenar els teus sentits, i ben aviat sentiràs tu també el so de les onades que trenquen molt aprop, i l’aire que et portarà un gust salobre; només aleshores percebràs aquesta ànima del món de la que tots formem part.

Al coneixercatalunya.blogspot.com , ens agradarà rebre els vostres testimonis d’algun dels molts indrets que com aquest Arc i/o Pont de Roques Pelades , o el Arc o Pont de Bruguers a Gavà, ens connecten amb la Catalunya Eterna.

No hay comentarios:

Publicar un comentario