martes, 25 de febrero de 2014

FONT DE LA BONAIGUA. BELLATERRA. CERDANYOLA DEL VALLÈS


L’Eduard Maria Balcells i Buïgas (Barcelona, 22 de setembre de 1877 - 4 de novembre de 1965), és l’autor d’aquesta humil infraestructura pública, que s’alçava quan arribava fins aquí el ressò de les teories del Vilfredo Federico Damaso Pareto (París, 15 de juliol de 1848 - Ginebra, 19 de agost de 1923), i les ‘elits estultes i corruptes’ que constituïen ja la pitjor rèmora pel progrés, obtenien amb el feixisme les eines ‘ ideològiques’ per imposar-se de forma irreversible al REINO DE ESPAÑA.

El Principi de Pareto 80/20, i la seva ‘descripció de les classes :

Alta
Mitja alta
Mitja mitja
Mitja baixa
Baixa


Es deixava – conscientment fora - per la part superior als "RICS DEL CAGAR" la gallina de dalt, sempre caga a la de baix (Els rics i els amos sempre foten als pobres i als treballadors).

I algunes subdivisions més que podeu imaginar-vos.

Per sota de les classes baixes, hi ha una munió de subclasses, que s’acabaven aleshores amb els ‘Pobres de solemnitat’, que eren els que així figuraven en els Registres de les Administracions Públiques ( calia acreditar-ho amb informes de ’l’Alcalde de Barri’, del ‘Rector de la parròquia’,.... el ‘títol’ donava accés a la ‘caritat pública’ i a la ‘caritat religiosa’.

Avui des del GOBIERNO DEL REINO DE ESPAÑA s’està fent una política que deixa als ‘pobres’ sense justícia, sense sanitat , sense educació, sense sostre, ...

Us deixo un enllaços interessants.

http://cac.drac.com/200509/20050920.html
http://bellaterra.cat/2011/01/31/parc-de-la-font-de-la-bonaigua-de-bellaterra-cerdanyola-del-valles/
http://www.totbellaterra.com/numero35.pdf
http://www.cerdanyola.cat/RecursosWeb/DOCUMENTOS/1/0_16525_1.pdf


Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario