lunes, 10 de febrero de 2014

VILLA ELENA. SANT JOAN DESPI. EL LLOBREGAT JUSSÀ

La Casa és coneguda també amb el nom de Casa Anzizu, ja que el promotor de l'obra fou Josep Maria Anzizu i Morell ( + Barcelona, 12.11.1938), què sol•licitava la llicència municipal d'obres 7-06-1911, que es durien a terme l’any 1912, seguint el projecte de l’arquitecte Ignasi Mas i Morell (Barcelona, 1881-1953), molt vinculat a Sant Pol de Mar.

La descripció ens diu ; Torre de planta rectangular fent mitgera a la núm. 10 del passeig i del mateix arquitecte. Voltada en el seu extrem lliure per un jardí amb tanca feta d'obra, amb pedra i trencadís, i reixa a la part superior. Destaca l'acabament de l'edifici totalment lliure de composició. D'una banda un petit terrat cobert per un embigat de fusta i suportat per quatre columnes verticals i completament lliures que el prolonguen per damunt de la coberta, de pedra i trencadís. A l'altre costat, una petita edificació a mode de golfes. Segueix la coberta amb un altre terrat completament obert. Les finestres no presenten un estil determinat sinó que cada una en té un de propi. Treballs de pedra i trencadís per tot arreu. Les influències islàmiques hi són presents, com en el mocàrab de l'angle lliure.


Villa Elena, possiblement sense tenir-ne consciència, ens ofereix la ‘millor cara’ pel que fa a la conservació de l’obra de l’Ignasi Mas i Morell.

No hay comentarios:

Publicar un comentario