martes, 4 de febrero de 2014

EL MALGRAT ‘INDOCUMENTAT ‘

És un lloc comú això del Patrimoni Històric indocumentat de Catalunya, que ve de temps passats, i que malgrat l’aparent ‘democraciola’ que substituïa al segon feixisme ( Dictadura de Francisco Franco ), sembla no tenir aturador.

S’explica que s’enviaven unes INSTRUCCIONES RELATIVAS A LA FORMA DE DOCUMENTAR EL PATRIMONIO HISTÓRICO Y ARTÍSTICO EN CATALUÑA, des de l’ aleshores MINISTERIO DE INCULTURA Y ODIO RACIAL, en les que s’explicava com d’important era introduir dades parcials i/o errònies per tal de ‘dessolar la terra’.

Per arreu he trobat mostres d’això per exemple quan es cita amb la inicial del nom i el primer cognom a un artista, arquitecte, patrici,... recordo un text de l’ajuntament de Santa Maria d’Oló – poc sospitós d’anticatalanisme – que diu : la fàbrica de Manuel López, un viatjant de queviures molt emprenedor, però sense diners. Ell va aconseguir que vuit famílies del poble li deixessin mil duros cadascuna, convertint-se en accionistes provisionals de la nova empresa que produïa llençols, quan va estar consolidada el capital fou retornat, segurament a un mòdic interès.

Qui en sap dir el cognom matern i el lloc i data de naixement i traspàs del Manuel López ?

O, com en el cas de Malgrat de Mar, directament ni un borrall de cases com el FORN SUÑE, la Barretina, ...




Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email cponeixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario