sábado, 1 de febrero de 2014

LA CASA DEL SANT CRIST DE MALGRAT DE MAR. EL MARESME. BISBAT DE GIRONA

Retratava l’edifici que està a la cantonada dels carrers Bellaire i Passada, de Malgrat de Mar a la comarca del Maresme. En aquest indret abans de 1914 s’alçava una casa coneguda com ‘ la del Sant Crist’.


El promotor de l’edifici modernista que veiem avui , fou Joan Arnau Majoral, segons consta al permís d’obres, i en va ser l’arquitecte el badaloní, Joan Amigó i Barriga (Badalona, 1875-1958).

La descripció de la fitxa tècnica ens diu ; cal destacar els elements curvilinis i la forma de l’edifici : remat/coronament de les parets, obertures i forma de la coberta composta, façanes amb motllures d’estuc, bandes de relleu horitzontals, esgrafiats, detalls decoratius vegetals amb pedra, ceràmica vidriada, així com els treballs en fusta de les encavallades, mènsules i bigues de formació de coberta.

L’entrada a la cantonada del carrer Bellaire, destaca, per la porxada de pedra amb motius florals, les formes lobulades i els treballs en ferro de la reixa. A l’interior es conserva el paviment hidràulic, els arrimadors, i la ornamentació pictòrica de sostres i parets.

La imatge del Sant Crist de la Parròquia de Sant Nicolau de Bari de Malgrat de Mar ‘ la Catedral de la Costa’ , entenem que anterior al conflicte bèl•lic que dessagnava la Nació, com a conseqüència de la sedició dels feixistes contra el GOBIERNO DE LA II REPÚBLICA ESPAÑOLA, havia estat trobada en aquesta casa. Imaginen que va desaparèixer en aquells dies foscos ( encara que potser no per a tots ). Ens agradarà tenir-ne noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com

La Carme Carbó Call ens explicava que la propera Capella de Sant Cosme i Sant Damià, depèn de Palafolls.

No hay comentarios:

Publicar un comentario