jueves, 6 de febrero de 2014

ERMITA DEL SAGRAT COR DE JESÚS. TERRASSA

Josep Maria Coll i Bacardí (Barcelona, 23 d'agost de 1878 - Terrassa, 24 de març de 1917), aixecava l’any 1910 aquesta ermita de petites dimensions, d'una nau i amb coberta amb volta parabòlica de maó pla. L'absis, hexagonal, està cobert amb tres voltes apuntades que s'intersequen amb la nau mitjançant arestes, i amb una finestra d'arc apuntat a cadascun dels tres pinyons de les parets de l'absis. L'obra és de maó i estucada de color blanc, vorejada amb un sòcol fet amb còdols. La façana principal presenta un campanar de cadireta sobre la porta d'accés, que resta amagada per la construcció adossada posteriorment i a continuació de la nau que li resta qualitat.


Està situada al damunt d'un turonet, artificial, provocat pels rebaixos del terreny.

En aquest enllaç podreu veure-la des de diferents òptiques. http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Ermita_del_Sagrat_Cor_de_Jes%C3%BAs_(Terrassa)

Terrassa no disposa d’un Catàleg de Patrimoni en línia, i no trobava enlloc les dades del promotor d’aquest edifici, ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario