miércoles, 26 de febrero de 2014

CLIMENT VIDAL PONS ‘ THE BEAUTIFUL HOUSE’. BELLATERRA

Josep Firmat i Serramalera (Manresa, 1889-1970), és l’autor de la dita casa ‘Climent Vidal Pons ’ , al número 2 de l’ Avinguda de Joan Fàbregas, de l’Entitat Municipal Descentralitzada de Bellaterra.


L’arquitecte manresà ens demostra aquí un total domini de les arts constructives, que manifestava ja a :

http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2013/02/la-malmesa-casa-de-langel-de-sant.html

http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2012/08/el-quiosc-de-larpa-la-petita-joia.html

Sovint s’escolten expressions com ‘ ara no es fan coses com aquestes ‘ davant d’alguns edificis, i s’explica en clau d’una ‘menor qualitat ‘ en la formació dels arquitectes, res més lluny de la veritat, avui per formació, per l’existència de nous elements per a la construcció, per ductilitat dels materials,... fora possible fer les MATEIXES COSES que en el passat, però en MENYS TEMPS, i a un cost més assequible.

No fallen els tècnics, fallen i molt els promotors, que volen fer negocis amb edificis molt simples, i que es plantegen projectes de curta volada, a darreries del segle XIX i començaments del segle XX, volaven per cel de Catalunya les ‘àligues’, i en l’actualitat cal mirar on poses els peus, perquè vivim entre ‘gallines de corral’.

Hores d’ara tothom té coll avall - i no ens cansarem de repetir-ho - que hi ha una voluntat política encaminada a deixar perdre i/o a menystenir, el Patrimoni Històric i/o Artístic de Catalunya, i malgrat això és per a molts cosa sabuda, tant almenys, com que en aquesta tasca han col•laborat – i col•laboren – si més no per omissió, autoritats civils, eclesiàstiques i àdhuc intel•lectuals, no advertim cap senyal de canvi per a millor.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario