miércoles, 5 de febrero de 2014

LA CASA FRANCESC ARMENGOL DURAN AL PASSEIG MARÍTIM DE SITGES. EL GARRAF

Josep Maria Martino i Arroyo (1891-1957) , per encàrrec de Francesc Armengol i Duran, aixecava aquesta casa l’any 1928, formant part de la Urrbanització Terramar.


La descripció tècnica ens diu ; edifici aïllat envoltat per un jardí , situat al Passeig Marítim i fa cantonada amb el carrer J.Llovera. És de planta irregular i amb diversos nivells d'alçària. Es troba aixecat respecte al nivell del carrer i s'hi accedeix a través de cinc esglaons. Les obertures són allindades en general excepte la port d'accés i dues finestres de la planta baixa que són d'arc de mig punt. Les cobertes són de teula àrab amb peces ceràmiques i en general són a quatre vessants i amb ràfecs molt sobresortints sostinguts per mènsules de fusta. És un element remarcable el plafó ornamental de ceràmica, amb relleus figuratius que hi ha a una de les façanes laterals.

La casa es coneix com ‘ Villa Florentina’.

2 comentarios:

  1. Bona tarda!! primer de tot, felicitar-lo pel seu bloc... i em sap greu no fer esment a un petit error. Tot i que gran part de les cases del passeig marítim de Sitges són obra de Martino, la casa de Francesc Armengol, Villa Florentina, és un projecte de Josep Renom i Costa de l'any 1919.

    ResponderEliminar
  2. Josep Renom i Costa (Sabadell, 22 de novembre de 1880[ - 11 de març de 1931 ) . Gràcies.

    ResponderEliminar