miércoles, 26 de febrero de 2014

ROGÈLIA PI & JAUME JOAN ‘ THE BEAUTIFUL HOUSE’. BELLATERRA

Andreu Audet i Puig (1868-Barcelona, 1938), és l’autor de la dita casa Rogèlia Pi i Jaume Joan – ens agradarà tenir noticia del cognom matern i les dates i lloc de naixement i traspàs, dels promotors i primer propietaris - al número 3 de l’Avinguda de Bartomeu, de l’Entitat Municipal Descentralitzada de Bellaterra.


L’Andreu Audet i Puig, fa bona l’expressió ‘ el que pot el més, pot el menys ‘ , cal fer especial esment en la la porta adovellada, que ens recorda la una masia, i les arcades amb columnetes toscanes de la torre. La façana posterior dona a un gran jardí en forma de terrasses que baixa cap a la Font de la Bonaigua. En aquesta banda hi ha una galeria mirador sobre pilars.

Sovint s’escolten expressions com ‘ ara no es fan coses com aquestes ‘ davant d’alguns edificis, i s’explica en clau d’una ‘menor qualitat ‘ en la formació dels arquitectes, res més lluny de la veritat, avui per formació, per l’existència de nous elements per a la construcció, per ductilitat dels materials,... fora possible fer les MATEIXES COSES que en el passat, però en MENYS TEMPS, i a un cost més assequible.

No fallen els tècnics, fallen i molt els promotors, que volen fer negocis amb edificis molt simples, i que es plantegen projectes de curta volada, a darreries del segle XIX i començaments del segle XX, volaven per cel de Catalunya les ‘àligues’, i en l’actualitat cal mirar on poses els peus, perquè vivim entre ‘gallines de corral’.

Hores d’ara tothom té coll avall - i no ens cansarem de repetir-ho - que hi ha una voluntat política encaminada a deixar perdre i/o a menystenir, el Patrimoni Històric i/o Artístic de Catalunya, i malgrat això és per a molts cosa sabuda, tant almenys, com que en aquesta tasca han col•laborat – i col•laboren – si més no per omissió, autoritats civils, eclesiàstiques i àdhuc intel•lectuals, no advertim cap senyal de canvi per a millor.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario