Josep Domènech i Mansana, (Barcelona, 1885-1973), duia a terme aquesta CASA CONSISTORIAL de forma rectangular, amb planta baixa i dos pisos, que malgrat l’ampliació de l'ala esquerra, al 1970-1972, i l’ampliació de l'ala dreta al 1976-1977- sense que hagi pogut trobar constància de la direcció d’ambdós reformes- , conserva íntegrament la façana i l'escala interior que, a l'alçada del primer pis i fins al segon, simula una escala de cargol.
Hom ressalta Influències islàmiques en les finestres i en l'ús del maó.
Teulada a quatre vessants, obrint-se a la part principal formant un triangle sota el qual s'allotja l'escut municipal, aprovat el 10 d'abril de 1984 i publicat al DOGC el 8 de juny del mateix any amb el número 441.
L'anyell pasqual és l'atribut de sant Joan Baptista, patró de la població, que es va desenvolupar al voltant de l'antiga capella de Sant Joan (esmentada ja l'any 1002), la qual fou construïda vora un gran pi, que és el que donà nom a la localitat (Sant Joan del Pi). El pi, doncs, és el senyal parlant tradicional, ja esmentat per primera vegada en una descripció de l'escut de 1789, el qual no representava encara l'anyell pasqual. A la porta de l'església, a més, hi havia una imatge de l'escut amb sant Joan i un pi a banda i banda.
Curiosament des del mateix Consistori que defensa ara la presència de l’anyell Pasqual, s’acordava la demolició de l’església l’any 1936.
Malgrat l’aparent ‘ canvi de colors nominal ’ hom té la sensació de que no sortim mai d’un regim de partit únic.
Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com
No hay comentarios:
Publicar un comentario