viernes, 21 de febrero de 2014

LA CASA DEL ‘ CATALÀ QUE VA TORNAR DE CUBA’ . L’AMETLLA DEL VALLÈS

M’aturava per retratar el ‘Manso Pagès Nou’ , al terme de l’Ametlla del Vallès, a la Província de Barcelona, a la colònia del REINO DE ESPAÑA que els nadius denominem Catalunya, us deixo els enllaços perquè allò del ‘català que va tornar de Cuba’ com a tota informació del Promotor és de llibre, i possiblement va mereix en el seu moment el premi ‘ Destralers de Catalunya’ del MINISTERIO DE INCULTURA Y ODIO RACIAL.
http://www.ametlla.org/arxiu_historic/imagenes/fitxes%20masies/Can%20Pages%20Nou.pdf
http://patrimonicultural.diba.cat/?fitxa=5000090#


Per descomptat ni un mot del mestre d’obres i/o arquitecte de la reforma de principis del segle XX , no cal insistir que això ENCARA és el REINO DE ESPAÑA, oi ?.

Estem dins del ‘territori Raspall’ , i no es pot excloure que sigui Manuel Joaquim Raspall i Mayol (Barcelona, 24 de maig de 1877- la Garriga, 15 de setembre de 1937), autor a l’Ametlla entre altres de :

1908 . Can Millet

1910. Escoles i Ajuntament

Tampoc de la darrera reforma que es duia a terme entre els anys 2000 i 2004, hi ha cap dada de l’arquitecte responsable.

És del tot obvi,que hi ha una voluntat política encaminada a deixar perdre i/o a menystenir, el Patrimoni Històric i/o Artístic de Catalunya, i malgrat això és per a molts cosa sabuda, tant almenys, com que en aquesta tasca han col•laborat – i col•laboren – si més no per omissió, autoritats civils, eclesiàstiques i àdhuc intel•lectuals, no advertim cap senyal de canvi per a millor. http://www.ametlla.cat/index.php?menu=423

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario