viernes, 14 de febrero de 2014

THE MYSTERIOUS HOUSE OF SANT POL DE MAR. EL MARESME

Llegia que la torre de números 2 i 3 del Passeig de la Riera de Sant Pol de Mar a la comarca del Maresme, a la província de Barcelona, a la colònia del REINO DE ESPAÑA que els seus nadius coneixem com Catalunya, fou construïda l’any 1924 amb elements d'estil gòtic recreant l'ambient pairal propi en algunes construccions influïdes pel noucentisme. Així doncs, el portal d'accés al recinte i les finestres amb motllures gòtiques es distribueixen en una estructura que reuneix els elements i recursos arquitectònics de l'arquitectura popular catalana, com les obertures de les golfes, els colomars, l'era amb toves, els accessos enjardinats, ...


A la fitxa tècnica del Magnífic Ajuntament s’apunta com autor JOSEP CODERCH, imagino que NO es refereixen al Josep Antoni Coderch i de Sentmenat (Barcelona, 26 de novembre de 1913 - Espolla, 6 de novembre de 1984), perquè tenia en la data que es feia la casa 11, i malgrat les seves excepcionals dots per l’arquitectura, pensem que això és ‘ quasi impossible’.
http://ptop.gencat.net/rpucportal/AppJava/cercaExpedient.do?reqCode=veureDocument&codintExp=70433&fromPage=load

Els amics de Pobles de Catalunya, no esmenten l’autor, potser perquè també els sembla inversemblant que pugui ser el Josep Antoni Coderch i de Sentmenat ?

És del tot obvi,que hi ha una voluntat política encaminada a deixar perdre i/o a menystenir, el Patrimoni Històric i/o Artístic de Catalunya, i malgrat això és per a molts cosa sabuda, tant almenys, com que en aquesta tasca han col•laborat – i col•laboren – si més no per omissió, autoritats civils, eclesiàstiques i àdhuc intel•lectuals, no advertim cap senyal de canvi per a millor.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario