lunes, 3 de febrero de 2014

TOWN HALL DE BERGA

La Maria Rosa Planell Grau, retratava l’edifici de la Casa de la Vila de Berga, projectat, sobre un d'anterior, per Emili Porta i Galobart ( 1901-1965) l’any 1929, encara que no s'acabà de construir fins a finals de 1930.

La descripció tècnica ens diu ; edifici que es construí tenint en compte el reduït i complex espai que havia d'ocupar. Es troba situat en una de les cantonades de la plaça de Sant Pere. És una construcció de planta baixa i tres pisos en alçat, a part d'uns importants subterranis també dividits en dos pisos. La façana vol donar l'aire d'un edifici monumental, realçant l'eix central en tots els seus nivells.

A la planta baixa hi ha quatre columnes amb capitells dòrics que sostenen una emblemàtica balconada de punt rodó.
L'accés a les sales i dependències des de l'exterior s'efectua per tres portes amb arc de mig punt.

A la façana, els arrebossats imiten pedra al segon i al tercer pis. Les obertures dels pisos superiors són emmarcades per ornamentacions en relleu, especialment trencaaigües i medallons a les finestres del segon pis.

La tercera planta és acabada amb obra vista, però destaca al centre l'escut de la ciutat, amb la data de 1930. L'ús de diferents solucions arquitectòniques deixa clara la diferència entre pisos. La façana és rematada per un llanternó cobert per una teulada piramidal i quatre pinacles.

Els interiors han estat reiteradament reformats i la façana fou netejada i restaurada arran de la remodelació de la plaça a començament dels anys 1990.

No hay comentarios:

Publicar un comentario