domingo, 9 de febrero de 2014

LA CAPELLA DEL SANT CRIST DEL CEMENTIRI DE CALAFELL. PENEDÈS JUSSA.

Llegia que trobaven aquí aixopluc les restes dels Germans de l’ordre de Sant Joan de Déu, assassinats per l’actitud de la Jerarquia Eclesiàstica del REINO DE ESPAÑA en el conflicte , mal dit GUERRA CIVIL.
http://totsonpuntsdevista.blogspot.com.es/2014/02/sanatori-maritim-antituberculos-de-sant.html

L’església catòlica anava en contra del parer dels ‘bons homes’ que defensaven l’esperit i la lletra de l’evangeli, recordant als membres de la jerarquia, que si cal triar, s’ha de fer sempre, pels dèbils, pels desprotegits, pels ‘pobres de Déu’, i mai, mai, mai, pels botxins, ni que això impliqui avantatges personals i/o familiars, i àdhuc per la pròpia església/empresa. http://www.guimera.info/wordpress/tribuna/?p=3221


És una petita capella que no ha merescut ser recollida en la relació de Patrimoni de Calafell, i des coneixem per tant, quan i qui l’alçava.


Insisteixo en el fet obvi, que hi ha una voluntat política encaminada a deixar perdre el Patrimoni Històric i/o Artístic de Catalunya, malgrat això és per a molts cosa sabuda, tant almenys, com que en aquesta tasca han col•laborat – i col•laboren – si més no per omissió, autoritats civils, eclesiàstiques i àdhuc intel•lectuals.

No hay comentarios:

Publicar un comentario