lunes, 3 de febrero de 2014

EDIFICI DE LA COLÒNIA ESCOLAR DE L’AJUNTAMENT DE BARCELONA A LA II REPÚBLICA ESPAÑOLA. BERGA

La Maria Rosa Planell Grau, retratava en aquesta ocasió el treball de l'arquitecte Josep Goday i Casals (Mataró, 1882 - Barcelona, 1936 ), alumne Josep Puig i Cadafalch ( Mataró , 17 octubre de 1867 - Barcelona , 23 desembre de 1956 ), que fou l’autor del projecte d’aquest edifici destinat a Colònia Escolar permanent de l'Ajuntament de Barcelona.


L’edifici es construí l’any 1932 i l'any següent s'inaugurava, Josep Goday, era aleshores arquitecte municipal de Barcelona, on ja havia projectat importants grups escolars de la ciutat (Baixers, Lluís Vives, Milà i Fontanals, Lluïsa Cara,...).

L’any El 1939, EL EJERCITO DE TIERRA DEL REINO DE ESPAÑA ocupava les dependències i espais de la colònia escolar , i les convertia en caserna militar fins a la seva clausura el 1992.

La descripció tècnica ens diu ; edifici de planta baixa més tres pisos amb planta rectangular, cobert a quatre vessants, amb teula aràbiga i coronat per uns pinacles de pedra als vèrtexs.

Entre el tercer pis i la coberta hi ha un fris amb decoració i medallons. A la part central i superior hi ha una balustrada de pedra amb dos pinacles als extrems, semblants als de la teulada.

L'entrada sobresurt clarament de la resta de l'edifici per la seva espectacularitat. La resta de construccions de l'antiga caserna no presenta la mateixa complexitat arquitectònica que l'edifici central, però també hi podem observar alguns elements interessants.

Es tracta d'un edifici de caràcter noucentista. La utilització projectada del maó vist, pròpia de l'escola holandesa, no es va arribar a portar a terme, ja que totes les façanes són cobertes d'esgrafiats amb motius florals i geomètrics.

Avui és l’Hotel Berga Park

No hay comentarios:

Publicar un comentario