domingo, 9 de febrero de 2014

TOWN HALL DEL VENDRELL. EL PENEDÈS JUSSÀ.

Retratava l’edifici de la CASA CONSISTORIAL del Vendrell, que s’alçava en els terrenys on estava situat el fossar parroquial, fins que amb l’excusa de las ‘ exhalaciones cadavéricas ‘ des del REINO DE ESPAÑA es duia a terme la primera operació immobiliària que abastava tot el país.

La descripció tècnica ens diu que té una façana en forma de ela, la qual cosa es déu a que és format per dues cases que s'uneixen formant un angle recte.


La façana que dóna a la Plaça Vella, és formada per tres plantes. Els baixos tenen dues grans finestres amb arc de mig punt. A la planta principal hi ha un gran balcó que ocupa tota la façana, el qual té mènsules, barana de ferro forjat i obertures rematades per un frontó amb dibuixos decoratius. Al segon pis, afegit posteriorment, hi ha dues portes balconeres, així com una cornisa i una barana de pedra.

La segona part de l'edifici ocupa el xamfrà Plaça Vella-carrer de Mar. Consta de tres plantes. Els baixos presenten la porta d'accés a l'Ajuntament. El pis principal té també un gran balcó que comunica amb el de la façana del costat, és a dir, hi ha una gran balconada que recorre tota la façana del pis principal de la Casa de la Vila. El pis superior té nou finestres i és rematat per una cornisa.

Coincidint amb la nostra visita al Vendrell, la Infanta Cristina Federica Victoria Antonia de la Santíssima Trinidad de Borbón y Grecia (Madrid, 13 de junio de 1965 ), declarava als jutjats de Mallorca – vaig compartir aules a la facultat de dret amb l’avui defensor de la Infanta, el Doctor en Dret, Jesús María Silva Sánchez, i trobo que la defensa ‘ Corin Tellado ‘ , té masses coincidències amb allò de ‘la obediéncia debida ‘ que argumentaven els militars del III Reich en el procés de Nuremberg -. El temps ho posa tot al seu lloc .

No hay comentarios:

Publicar un comentario