lunes, 3 de febrero de 2014

LA CASA IU MONAVES DE BERGA

La Maria Rosa Planell Grau explica que a la documentació existent a l'Arxiu Comarcal del Berguedà, relatiu a aquesta casa i resulta que el primer promotor va ser l’Ibo o Ivo – en català Iu - Monaves l’any 1918, que encarregava el projecte al mestre d'obres Josep Muntadas, que va comptar amb el vist-i-plau de l'enginyer Manuel Rivera.

Poca cosa se sap del mestre d'obres Josep Muntadas: va obtenir el seu títol el 1870, va estar actiu a Tortosa, Berga i Sant Vicenç de Castellet i va ser diputat provincial per Barcelona.

El 1931 se li va afegir un pis, llegia a la fitxa tècnica que el promotor va ser Joan Ramon Selgas, que encarregava a Josep Marfà, la reforma de la casa, moment en que es van introduir alguns elements decoratius més propis del noucentisme.


Es tracta d'un edifici format pels baixos, dues plantes i golfes. Les influències modernistes es fan ben paleses en les línies corbes de la façana, en els materials constructius i, molt especialment, en la profussió dels elements decoratius emprats (bàsicament esgrafiats, reixes de ferro i vidrieres).

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l'emamil coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario