martes, 25 de febrero de 2014

CENTRE RECREATIU. SANTA MARIA D’OLÓ. EL MOIANÈS. BAGES

No disposa Santa Maria d'Oló d’un Catàleg de patrimoni en línea, i desconeixem qui va aixecar aquest edifici de planta rectangular i allargassada, absolutament simètric, amb la façana centrada per un gran portal rectangular que queda relligat amb un finestral semicircular al damunt.


A banda i banda, dues estretes finestres geminades relligades amb ornamentació, igual que anterior de totxo, es troben coronades per una obertura amb forma d'ull de bou al seu damunt.

L'edifici queda coronat per un pinyó imitant un frontó en forma encastellada, rematat amb 4 boles, que tapa el frontis de la teulada. Destaca la simplicitat estructural de l'edifici i la delicadesa decorativa basada simplement amb línies de totxo arrenglerades que enquadren les diferents parts de l'edifici.

Tampoc en saben res a :
http://www.cedinsa.net/es/etapa.php?idEtapa=100&idRuta=22

Hores d’ara tothom té coll avall - i no ens cansarem de repetir-ho - que hi ha una voluntat política encaminada a deixar perdre i/o a menystenir, el Patrimoni Històric i/o Artístic de Catalunya, i malgrat això és per a molts cosa sabuda, tant almenys, com que en aquesta tasca han col•laborat – i col•laboren – si més no per omissió, autoritats civils, eclesiàstiques i àdhuc intel•lectuals, no advertim cap senyal de canvi per a millor.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario