jueves, 6 de febrero de 2014

CASA JOAN BAPTISTA VIDAL. VILANOVA I LA GELTRÚ. EL GARRAF

La casa fou construïda a finals del segle XVIII per encàrrec de Juan Vidal, abans de 1787 es va col•locar la imatge de Sant Joan Baptista en una fornícula que hi ha a la façana de la plaça dels cotxes, i que avui està buida

L'any 1941 es van realitzar una sèrie de reformes a l'interior de l'habitatge, concretament a la primera planta i amb la conformitat de l'arquitecte municipal Josep María Miró Guibernau. (Vilanova i la Geltrú 1889-1966).

Dos anys més tard es van obrir una porta i una finestra a la planta baixa, també amb la conformitat de l’arquitecte municipal.

Actualment l'edifici s'utilitza com a habitatge plurifamiliar, com a dependències de la Policia Nacional. i com a local comercial.

La descripció tècnica ens diu ; edifici de planta gairebé quadrada i de grans dimensions, de planta baixa i dos pisos, situat a la plaça dels Cotxes i que també dóna als carrers de Caputxins i de la Fruita.

La façana principal s'obre a la plaça. Presenta, a la planta baixa, tres obertures d'arc escarser i una petita porta allindada amb finestra superior, fruit d'una reforma. Les obertures dels dos pisos són allindades, totes són balcons amb barana de ferro. La resta de les façanes presenta unes característiques semblants. L'edifici es corona amb una barana d'obra. L'element més remarcable del conjunt és una torratxa que sobresurt del terrat. És de planta quadrada que es transforma en octogonal i està coronada per una barana calada.


L’absència de Sant Joan Baptista, atès el seu ‘currículum ‘ i l’actual veïnat de la casa, està del tot justificada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario