domingo, 9 de febrero de 2014

MUNICIPAL MARKET VENDRELL. EL PENEDÈS JUSSÀ.

Retratava l’edifici del Mercat Municipal del Vendrell, i en la meva recerca – no disposa la vila d’un Catàleg de Patrimoni en línia – trobava que és obra de l’arquitecte tarragoní Ramon Salas Ricomà (1848-1926); d’estil noucentista, amb algun element de transició cap al racionalisme, com és la composició de les façanes.

S’aixecava durant la presidència com a alcalde del senyor Pau Fontana Altet, arrel que en el Ple municipal del dia 16 d’abril de 1885, s’exposés la necessitat de construir un mercat per tal de cobrir les necessitats de la vila.

En aquella època, les parades de verdura i peix estaven situades en una plaça de darrere de l’església que es va obrir l’any 1880 expressament per a aquesta funció. Anteriorment, les parades estaven a la mateixa plaça Vella i al carrer del Peix.


És un edifici aïllat i de planta rectangular. Disposa d’una porta d’accés en cadascuna de les quatre façanes, així com d’una teulada de doble vessant amb teules vidriades de diversos colors. Externament, la seva estructura no ha patit cap transformació, només cal destacar la restauració del tot respectuosa amb l’original que es dugué a terme l’any 1985 a la teulada, a les bigues i a les parets. L’interior de l’edifici ha patit diversos canvis, per tal d’adequar-lo a les necessitats actuals.

Palpava – aquí també – l’angoixa econòmica que s’imposa des del GOBIERNO DEL REINO DE ESPAÑA per arreu, amb una especial virulència però, en terres catalanes.

L’ombra del campanar de Sant Salvador, recollia la meva pregaria a l’Altíssim, Senyor ; allibera el teu poble !!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario